Nieuws

Anti-alcoholcampagne met lijkwagen opent de ogen

Onder de slogan: “Wat brengt jou naar huis vannacht?” heeft de campagne tegen alcohol tijdens het rijden in Manchester de ogen geopend.  Ook in Aalsmeer, Nederland, heeft men deze campagne overgenomen om een anti-alcoholcampagne op te zetten.  Zo wil men het gebruik van alcohol en rijden onder de aandacht brengen.

Men kan kiezen hoe men naar huis zal gebracht worden: met een taxi, politiewagen, ambulance of als laatste, met een lijkwagen.  In Manchester liet de politie deze voertuigen pal in het stadscentrum parkeren. (foto)  Met daarnaast een bord: “Who will be bringing you home tonight?”  Alsook een politieagent staat op de foto bij het bord.

In Nederland heeft men ook zulke foto genomen met deze vier voertuigen.  Vooral op sociale media brak er heel wat commotie los rond de campagne.  Mensen gingen vooral met elkaar in discussie over het onderwerp.  Men gaat nadenken over drinken en rijden tijdens de feestdagen.  Dat is wat men met de campagne wilde bereiken.

De bob-campagne heeft ook dit jaar in ons land weer zijn werk gedaan.  Met de slagon: “drinken en rijden, ik doe het niet”.  Vooraf afspreken wie er gaat rijden en niet drinkt, is de boodschap.

Gerelateerde onderwerpen

Eén reactie

  1. Wie tijdens één van de vele alcoholcontroles betrapt werd op rijden onder invloed, mag een boete in de bus verwachten. Een goede zaak, want dronken achter het stuur kruipen kan écht niet!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button