NieuwsOpmerkelijk

Arts wordt vervolgd voor foutieve doodverklaring

koelingEen arts uit Gelsenkirchen, Duitsland, wordt aangeklaagd voor nalatigheid. Hij had een 92-jarige heel zieke vrouw ten onrechte dood verklaard.  De 92-jarige vrouw werd in maart zonder hartslag, noch ademhaling in haar bed in een rusthuis gevonden door een verpleegkundige.

De verpleegster verwittigde een dokter, die de vrouw dood verklaarde.  Wanneer de familie afscheid had genomen van de vrouw, kwam de begrafenisondernemer het lichaam ophalen.  Die avond werd de vrouw wakker in de koelruimte van de begrafenisondernemer.  De man hoorde haar schreeuwen.

Een ambulance werd opgeroepen en de vrouw werd opnieuw naar het ziekenhuis gevoerd.  Daar overleed ze twee dagen later.  Nabestaanden klagen de dokter nu aan voor nalatigheid.  Het feit dat de vrouw uiteindelijk toch stierf doet niets af aan de aanklacht.

Dat zij ten onrechte enkele uren in de koelruimte heeft gelegen is voldoende om de arts te vervolgen. Een datum voor het proces voor de rechtbank van Gelsenkirchen is nog niet bekend.

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button