Archief

Crematorium Vilvoorde stelt kunst tentoon van lokale kunstenaars

Crematorium Vilvoorde stelt kunst tentoon

Kunstenaars krijgen een kans om hun werk te tonen in het crematorium

crematorium_vilvoordepijltjeVilvoorde – Het crematorium van Vilvoorde gaat kunst tentoonstellen. Tot 31 maart loopt er een tentoonstelling van Jan Wellens, vooral aquarellen, pentekeningen en litho’s. De kunstwerken hangen door het ganse gebouw.

Op zich lijkt het crematorium een rare plek om kunst tentoon te stellen, maar in vele crematoria is kunst te zien van verschillende kunstenaren. Toch zijn de betrokken partijen zeer opgetogen over dit initiatief. ‘De ruimte is zeer geschikt,’ begint kunstenaar Jan Wellens, ‘alhoewel ze voor velen misschien eigenaardig lijkt. Maar de dood maakt ook deel uit van het leven en kleur kan helpen bij het verwerken van verdriet. Daarnaast zijn er ook enkele litho’s in zwart-wit.’ Erotisch werk wordt uiteraard niet tentoongesteld.

‘In ons crematorium nemen jaarlijks meer dan 100.000mensen afscheid van geliefden, familieleden, vrienden. Bij een afscheid staat men stil bij de vergankelijkheid en de relativiteit van de dingen. Dat gaat gepaard met intense emoties, verdriet, ontreddering, woede, liefde en dankbaarheid.’ zegt directeur Frank De Bock

Havicrem-voorzitter Willy De Waele voegt toe: ‘Wij wensen dat het crematorium in Vilvoorde evolueert naar een afscheidscentrum waarbij afscheid nemen centraal staat. In een periode van rouw heeft men behoefte aan muziek en kunst in het algemeen.’

De kunstwerken zijn vrij te bezichtigen, je kan ze ook aankopen. Het is de bedoeling dat plaatselijke kunstenaars hun kunstwerken kunnen laten zien in het crematorium.

foto: crematorium Vilvoorde

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button