Nieuws

As van Gaston Berghmans dan toch niet uitgestrooid in zee te Blankenberge

De as van Gaston Berghmans wordt dan toch niet in de zee uitgestrooid.  Eerst werd er door vrienden van Gaston verteld dat de as in Blankenberghe in zee zou worden uitgestrooid.  Maar sinds 1999 mag dat namelijk niet meer.  Een goede vriend van de Vlaamse humorist Michel Van den Brande, bekend van het programma “The Sky is the Limit”, heeft gezorgd voor een helikopter. Die zou de urne van Berghmans, in intieme kring, van Knokke naar Blankenberge overbrengen. Van daaruit zou het per schip naar zee gebracht worden.

Biologisch afbreekbare urne
Maar asse uitstrooien op zee mag allang niet meer. ‘De asse van komiek Gaston Berghmans wordt vrijdag dus in een biologisch afbreekbare urne neergelaten in zee. Na een paar minuten vult de urne zich met het zoute zeewater waardoor die oplost en er geen milieuvervuiling is”, zegt Michel De Vos van Watertaxi.

Verboden
Het KB dat de verstrooiing van asse op zee regelt, vermeldt ook waarom de vrije uitstrooiing verboden werd: wisselvalligheid van de windrichting, stroming, golfslag en vaarsnelheid, maar ook de kans dat de asse van de overledene op de romp van het schip kan blijven kleven of door de wind op aanwezigen vliegt.

BV-optredens tijdens uitvaart
Will Tura, Koen Wauters en Sofie zullen optreden tijdens de uitvaart van Berghmans, zo raakte maandag nog bekend. De komiek overleed zaterdagochtend op 90-jarige leeftijd in het rust- en verzorgingstehuis in Schoten, waar hij nog maar enkele maanden woonde. De laatste jaren sukkelde hij met zijn gezondheid.

bron: vtm nieuws

 

Related Articles

Eén reactie

  1. Gastonneke mooie. Man jij hebt heel. Vlaanderen. Laten lachen ik ga je nooit vergeten feest. Maar verder in de hemel ‘Martina in rolstoel zal. Voor u een je familie bidden tot onze lieve heer. Die wij papa mogen noemen’strekte ‘

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button