Archief

De ballonverstrooiing | As in een ballon

De ballonverstrooiing

De ballonverstrooiing, een ballon vullen met as en oplaten.

De ballonverstrooiing. Het klinkt een beetje raar, maar in Nederland kan dit al lang. Een ballon vullen met as van de overledene. Men kan deze ballon oplaten als afscheid. Deze manier van afscheid nemen is echter in ons land niet toegelaten.

Het bedrijf dat deze diensten levert, spreekt af met de nabestaanden op een bepaalde locatie en datum. Op dat ogenblik zal de ballon gevuld worden met heliumgas en uiteindelijk de as. Eén of meerdere ballonnen kunnen worden opgelaten op een door de nabestaanden gekozen locatie.

Wanneer de ballonnen opgelaten worden, stijgen deze langzaam op. Zo kan de familie de ballon nog volgen tot 40 minuten na het oplaten. De druk in de ballon neemt toe naarmate deze hoger klimt. Op een bepaald moment zal de ballon stuk gaan, door de verhoging van de druk. Op dat ogenblik zal ook de as verspreid worden.

Op een hoogte van 25 km springt de ballon stuk

De ballon springt stuk op een hoogte van 25 km. Omdat het zo hoog is, verspreid de as zich zonder dat men op de grond er iets van merken zal. Ook de ballon zelf is van biologisch afbreekbaar materiaal, geen vervuiling.

Er hangt een prijskaartje aan deze ballonverstrooiing. Omdat het zo uniek is, betaal je al snel €500. Of zelfs nog meer. In ons land is deze ballonverstrooiing niet toegelaten. Men kan enkel de as verstrooien op de begraafplaats, in de tuin, op een domein met toestemming van de eigenaar of op zee.

Belangrijk: 

Is er vraag naar in ons land? Waarschijnlijk niet. Het is ook niet toegelaten en waarschijnlijk daarom ook niet bekend of gewild.

4/8/2012

©Uitvaartvlaanderen.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button