Archief

Beelden op de grafsteen, speel ze af op uw gsm

Beelden op de grafsteen, speel ze af op uw gsm

Beelden op de graafsteen die je kan afspelen op je gsm, waardevolle herinneringen.

barcode-beelden-grafsteenHet concept van de grafsteen met beelden van de overledene is niet nieuw en bestaat al jaren. Toch lijkt er een nieuwe bries door dit concept te waaien. De nieuwe grafstenen bevatten speciale barcodes die mobiele telefoons meteen de mogelijkheid bieden om naar foto’s, beelden en websites over de overledene te surfen. Zo krijgt men een totaalbeeld van wie er op die plek begraven ligt.

De man die dit nieuwe concept naar voor brengt is een grafmaker uit Amerika. Tien jaar geleden vond hij het niet voldoende om enkel naam en data op de grafsteen weer te geven. Zo moest er een nieuw en beter concept ontwikkeld worden. Als ex-elektronisch ingenieur kon hij snel deze technologie in elkaar steken die volledig up-to-date is en alle moderne snufjes bevat. De techniek zou het best werken op een iPhone. Ook andere mobiele toestellen die de mogelijkheid hebben om snel te surfen op het net komen in aanmerking.

Benieuwd of deze technologie ook echt zal aanslaan. Een grafsteen met beelden die het verhaal vertellen van de overledene, is niet nieuw. Enkel het aanbieden van extra mogelijkheden via internet op de begraafplaats, aan het graf van de overledene, is toch wel verfrissend en nieuw te noemen.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button