AsNieuwsOpmerkelijkUitvaart

Uitvaart op de maan is nu goedkoper

asEen uitvaart op de maan, waarbij je as naar de maan gebracht wordt, is nu goedkoper.  Elysium is het tweede ruimte-uitvaartbedrijf. Ze hebben nu een speciale aanbieding voor de eerste 50 mensen die hun as op de maan willen laten bezorgen.Celestis is het bedrijf dat de as van de overledene zal meenemen naar de maan en het daar zal laten rusten. Sinds 1997 verzorgt dat bedrijf dat je as samen met enkele andere overledenen in een baan om de aarde wordt geschoten.

Bovendien kan je kiezen om je as te laten deponeren in een ruimte-urn op het oppervlakte van de maan. Uitstrooien of begraven is er niet bij. Goedkoop is dat niet. Een grammetje gedeponeerd op de maan kost maar liefst 12.500 dollar. Dat komt doordat Celestis een soort monopolie had in de ‘ruimte-uitvaart’.

Nu kost het “maar” 9950 dollar

Dat monopolie is nu ten einde met de komst van concurrent Elysium Space. Dat bedrijf drukt de prijs door het op de maan deponeren van hetzelfde grammetje as voor 11.950 dollar aan te bieden. De eerste 50 mensen die tekenen voor een maanbegrafenis krijgen zelfs een forse korting en kunnen voor slechts 9950 dollar eeuwig op de maan rusten. Je as gaat dan op zijn vroegst in 2016 naar de maan.

Je kan bij beide bedrijven er ook voor kiezen om je as niet op de maan te laten bezorgen, maar je as in een ruimte-urn in een baan om de aarde te laten brengen. Uiteindelijk zal het langzaam naar aarde vallende as in de atmosfeer opbranden als vallende sterren.

Animo genoeg

Dat er animo voor is heeft Celestis wel bewezen. Sinds 1997 heeft het bedrijf 13 ruimte-uitvaarten geregeld. Op de eerste vlucht werd het as van 24 mensen waaronder Star Trek-bedenker Gene Roddenberry en schrijver en psycholoog Timothy Leary en de natuurkundige physicist.

Beiden bedrijven regelen de ruimte-uitvaart door het as te laten meeliften op de maanlander die door Astrobotic Technology wordt ontwikkeld. Dat bedrijf kwam voort uit Google’s Lunar X-wedstrijd. Celestis maakt bovendien ook nog gebruik van Moon Express, een concurrende X-Prize-deelnemer.

bron: uitvaartvlaanderen en bright.nl

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button