BegraafplaatsenNieuws

Beestige boel op de begraafplaats in Merksem.

De begraafplaats aan de Van Heybeeckstraat in Merksem lijkt wel een natuurpark geworden.  Tientallen kippen kakelen er de hele dag rustig rond en in een halfopen grafzerk vind je zelfs een kip die haar eitjes aan het uitbroeden is. Nieuw leven dat ontstaat op een plek waar dode zielen rusten, the circle of life.

Ook een vijftal konijntjes huppelen vrolijk rond en lijken zich daar goed te vermaken.  Doe daar nog wat katten bij en je hebt de start van leuke dierenanimatie op de begraafplaats.

De kippen komen van de nabijgelegen parken en volgens Greet Riebbels, woordvoerster van het Instituut voor Landbouw-, Visserij-, en Voedingsonderzoek (ILVO) is het niet zo verwonderlijk dat de kippen zich naar de begraafplaats begeven hebben.

Verwilderde kippen gaan immers op zoek naar rustige en veilige plekken om te kunnen scharrelen en broeden.  De kip die nu in de halfopen grafzerk haar eitjes uitbroedt zit zelfs helemaal ideaal want ze zit beschut tegen weer en wind en tegen roofvogels.

De bezoekers storen zich er absoluut niet aan, integendeel, ze vinden het vermakelijk om naar te kijken.  Al die wilde diertjes die harmonieus samenleven op een plek waar de dood regeert, dat vinden ze heel bijzonder. Voor de bezoekers lijkt het bovendien alsof de begraafplaats opgaat in de natuur, vele graven liggen er immers wat verwilderd bij en worden als het ware omsingeld door klimop.

Toch haast districtsburgemeester Bungeneers zich om te zeggen dat het begraafpark wel degelijk onderhouden wordt en dat de bevoegde diensten er alles aan doen om het netjes te houden en waar nodig herstellingswerken uit te voeren.  Daarenboven onderhouden ook de families de grafzerken van hun overleden dierbaren.

Als er geen nabestaanden meer zijn en een grafzerk raakt echt in verval dan wordt hij door de bevoegde diensten weggenomen.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button