BegraafplaatsenNieuws

Begraafplaats Ieper wordt duurzamer, groener en efficiënter

Begraafplaats Ieper wordt duurzamer, groener en efficiënter

De begraafplaats van Ieper zal binnenkort duurzamer, groener en efficiënter worden. De stad Ieper heeft plannen aangekondigd om de begraafplaats aan te passen aan de huidige behoeften van de gemeenschap en het milieu.

Ecologische vingerafdruk

Een van de belangrijkste doelen van dit project is het verminderen van de ecologische voetafdruk van de begraafplaats. Dit zal worden bereikt door middel van verschillende maatregelen, zoals het installeren van zonnepanelen op daken, het gebruik maken van regenwater voor irrigatie en het vervangen van traditionele verlichting door energiezuinige LED-verlichting.

Luchtkwaliteit

Daarnaast wordt er ook gewerkt aan een meer natuurlijke uitstraling van de begraafplaats. Er komen meer bomen en struiken die niet alleen zorgen voor een groener uitzicht, maar ook bijdragen aan een betere luchtkwaliteit. Ook zullen er bloemrijke zones komen die insecten aantrekken en zo bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Efficiëntie

Ten slotte wordt er ook gewerkt aan een efficiënter gebruik van de beschikbare ruimte op de begraafplaats. Zo worden er meer grafkelders geplaatst waardoor er minder grond nodig is voor begravingen. Ook worden er nieuwe columbaria gebouwd waarbij urnes boven elkaar gestapeld kunnen worden waardoor er minder plaats ingenomen wordt.

Duurzaamheid

Het project zal naar verwachting enige tijd in beslag nemen, maar het resultaat zal een begraafplaats zijn die beter past bij de huidige behoeften van de gemeenschap en het milieu. Het is een mooi voorbeeld van hoe we duurzaamheid kunnen integreren in ons dagelijks leven, zelfs op plaatsen waar je het niet onmiddellijk zou verwachten.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button