Nieuws

Begraafplaats Moorsel ingekleurd als jachtgebied

De ‘jachtkaart’, waarop je sinds kort kan nagaan in welke delen van Vlaanderen jacht is toegelaten, levert enkele verrassingen op in de regio rond Aalst. Zo blijken onder meer de stedelijke begraafplaats en enkele basisscholen in Moorsel ingekleurd als jachtgebied. “Onthutsend, ik snap niet hoe de stad dit kon goedkeuren”, zegt Danny Aelbrecht (44) uit Moorsel.

“Ook de begraafplaats in Moorsel, een kinderspeeltuin en de basisscholen liggen in jachtgebieden! Dat is toch deontologisch niet verantwoord? Mijn vrees is dat hier mannen met een geweer zouden opduiken, om bijvoorbeeld op de talrijke wilde konijnen te jagen. Ik bekijk of ik actie kan voeren om deze problematiek meer kenbaar te maken.”

Aalsters schepen van Landbouw, Katrien Beulens (CD&V), zegt dat de stad de kwestie onderzoekt. “We hebben meerdere vragen binnengekregen kijken dit voor elke eigendom na”, zegt Beulens. “Er zullen rechtzettingen moeten gebeuren, daar werkt ook schepen Iwein De Koninck (CD&V) van Leefmilieu aan mee. Er moet ook gekeken worden in welke mate men effectief in de ingekleurde gebieden kan jagen, aangezien wij voor meerdere stadseigendommen geen juridische toelating hebben gegeven voor een jachtrecht. In elk geval is het niet de bedoeling om de jacht de facto te verhinderen: soms moet er nu eenmaal gecontroleerd gejaagd worden als er te veel wild is, bijvoorbeeld reeën die te veel schade aan de landbouw berokkenen.”

Bron: nieuwsblad.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button