Nieuws

Corona maakt begrafenisondernemers inventief met de drive-in uitvaart

Corona maakt begrafenisondernemers inventief met de drive-in uitvaart

Om toch meer mensen bij elkaar te krijgen bij een uitvaart, ten tijde van Corona, zijn onze noorderburen op een idee gekomen: de drive-in uitvaart.  Niet alleen in Nederland, maar ook in Engeland zijn er grote zalen die het mogelijk maken om met de auto binnen te rijden, en zo in de auto een uitvaart te kunnen volgen.  Dit wordt specifiek gedaan om meer mensen bij een uitvaart te kunnen krijgen.  Meer dan de oplegde aantallen.

De opstelling van de zaal

In de zaal zal op een podium wordt de kist opgesteld. Naast de kist worden bloemen opgesteld, kaarsen en een plek voor de voorganger van de uitvaart. De zaal biedt plaats voor het maximum aantal toegelaten personen, door middel van stoelen én daarboven extra plaats voor de auto’s die achter de stoelen binnen rijden.  Zo kan men toch extra mensen bij een uitvaart krijgen.  Naast de auto’s, opzij tegen de muren, staan nog grote schermen opgesteld. Op die manier kunnen de auto’s achteraan de uitvaart mee volgen.

De ‘drive-through’ begroeting van de overledene

Wat men ook heeft uitgevonden in Nederland in tijden van corona: de ‘drive-through laatste groet’.  Men rijdt met de auto voorbij de gesloten grafkist.  Die grafkist staat dan onder een tentje omringd door bloemen en een foto van de overledene.  Eén ding is zeker, het maakt de uitvaartondernemer inventief, heel deze corona periode.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close