Nieuws

Begraafplaatsen in Grimbergen krijgen Sterretjesweide

De begraafplaatsen in Grimbergen krijgen nu toch een Sterretjesweide.  Het reglement van de begraafplaatsen wijzigde in het begin van dit jaar al, nu worden deze weiden ook effectief aangelegd op elke begraafplaats.

“Deze maand realiseren we de sterrenweides”, kondigt het bestuur van Grimbergen aan.  Op de Sterretjesweide zullen ook gedenkstenen geplaatst worden.  Deze zullen omringd worden door kleurrijke elementen.  De gedenkstenen worden aanzien als plek om naamplaatjes aan te brengen, van de kindjes die er hun laatste rustplaats kregen.  Naast de gedenksteen met naamplaatjes, staat er ook een gedenksteen met een citaat.

Er zijn enkele regels opgesteld in het reglement om de verschillende mogelijkheden aan de ouders van deze kindjes mee te geven:  “Vruchtjes die het niet halen en voor 180 dagen zwangerschap het leven laten, kunnen een tegel bekomen op de begraafplaats.

Foetussen die ouder dan 180 dagen zijn, kunnen aanspraak maken op een kinderzerkje. Dat kan overigens voor kinderen tot 6 jaar”, legde Karlijne Van Bree (Vernieuwing) uit bij de wijziging van het reglement. “Op elke begraafplaats komt ook een sterretjesweide. Een plek waar elk levenloos vruchtje herdacht kan worden. Vaak spreken we dan niet echt van begraven, maar die plek kan wel een herdenkplek vormen voor ouders.”

Bron: eigen redactie en hln.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button