Archief

Begraafplaatsen Stabroek hebben te maken met vandalen

Begraafplaatsen Stabroek hebben te maken met vandalen

De begraafplaatsen van Stabroek hebben te maken met vandalen

De begraafplaatsen van Stabroek, nabij Antwerpen, hebben te maken met vandalen. De voorbije weken brachten vandalen vernielingen aan op de begraafplaatsen van Putte en Stabroek. Burgemeester Rik Frans (N-VA) doet een oproep naar getuigen. De laatste weken werden er opvallend veel vandalenstreken vastgesteld op de begraafplaatsen van Putte en het Vossenveld.

Op de begraafplaatsen Vossenveld en Putte gooiden vandalen de voorbije weken zitbanken omver en grafversieringen op de grond. Er werden ook bloemen gestolen en beplantingen vernield. Van de daders ontbreekt voorlopig elk spoor. De politie houdt een onderzoek.

Burgemeester Rik Frans vraagt de bezoekers van de begraafplaatsen Vossenveld en Putte, waakzaam te zijn en onregelmatigheden te melden bij de politie van Stabroek. ‘Eventuele getuigen kunnen zich nog steeds melden bij de politie, eventueel anoniem. De financiĆ«le schade is gelukkig beperkt, maar het is vooral respectloos en zorgt voor extra verdriet’, aldus de Stabroekse burgervader.

De kerkhoven ’s avonds en ’s nachts afsluiten is voor het gemeentebestuur niet meteen een optie, maar het bestuur vraagt wel meer alertheid aan de bezoekers en aan de arbeiders. ‘Deze schandalige streken mogen stoppen. Ik hoop dat de sociale controle toeneemt’, besluit de burgemeester.

9/3/2013 Ā©Uitvaartvlaanderen.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button