BegraafplaatsenNieuws

Gemeente Stabroek maakt vervallen rustplaatsen bekend

De gemeente Stabroek maakt in de loop van oktober via hun website bekend welke concessies na 15 jaar vervallen zijn. (info www.stabroek.be rubriek “bekendmakingen”). Ook zullen er stickers aangebracht worden op de betrokken graven, nissen en urnenvelden.

Op elke begraafplaats kan er gekozen worden voor een graf-, nis- of urnenveldconcessie. Een concessie houdt in dat de gemeentelijke overheid er zorg voor draagt dat het graf of de urne gedurende een periode van 30 jaar behouden blijft. Nadien is de concessie verlengbaar met 15 jaar. Hiervoor maak je een afspraak bij de dienst burgerzaken.

Zonder concessie wordt het graf of de urne behouden gedurende een periode van 15 jaar. Deze periode is nadien niet verlengbaar.  In de gemeente Stabroek gaat het over volgende 3 begraafplaatsen: Vossenveld Stabroek, Attenhoven Hoevenen en Veldstraat Putte.

Indien de concessie niet verlengd wordt is mogen de nabestaanden alle ornamenten (foto’s, vaasjes, tekstborden, …) verwijderen voor 31 oktober. Nadien is het niet meer mogelijk deze te recupereren.  Graven van niet verlengde concessies worden in de loop van 2023 verwijderd. De urnen zullen uitgestrooid worden op de strooiweide.

Ook de naamplaatsjes die aan de strooiweide hangen en ouder zijn dan 15 jaar, zullen verwijderd worden. Deze kunnen de nabestaanden ophalen voor 31 oktober 2022.  Naamplaatjes zijn niet verlengbaar.  Zoals reeds vermeld werd in een eerder artikel zal begraafplaats Vossenveld Stabroek een grote opfrissing ondergaan.

Muren zullen schoongemaakt en opnieuw geschilderd worden en daarvoor werd een warme oproep gedaan aan de nabestaanden om tijdelijk de ornamenten van de columbaria te komen verwijderen (voor 26 september) voor de duur van de werken.

De ornamenten die niet verwijderd worden zullen tijdelijk door de arbeiders van de gemeente in veilige bewaring geplaatst worden en na de werken teruggezet worden.

Belangrijk om weten is dat deze tijdelijke verwijderingen los staan van de vervallen concessies.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button