NieuwsUitvaart

Een begrafenisondernemer mag niet zomaar gegevens van rouwende families doorgeven

Zoekt u contact met de rouwenden? Condoleer dan online met een persoonlijke boodschap.

Begrafenisondernemers hebben het dezer dagen druk.  Zo worden er wel wat rouwberichten gepubliceerd in kranten of online.  Hoe vaak gebeurt het niet dat iemand contact wil zoeken met de rouwende familie?  Zeker wanneer men de familie een hart onder de riem wil steken bij het verlies.

De wetgeving op persoonsgegevens

Echter kan u daarvoor een begrafenisondernemer niet contacteren.  Een begrafenisondernemer is gehouden aan de wet op de privacy en kan geen contactgegevens van een familie geven.  Daarmee zou een begrafenisondernemer een breuk stellen tussen hem en de familie waar hij of zij voor werkt.

Daarnaast gebeurt het dat de familie bij een overlijden niet meteen rechtstreeks contact wil met andere mensen.  Dat is een vorm van respect, dat met niet meteen een familie wil opbellen of contacteren, maar het even laat rusten.

Wat kan je wel doen?

Veel begrafenisondernemers hebben een online platform waar men per overledene kan condoleren.  Deze condoleances worden aan de rouwende familie overgemaakt na de uitvaart.  U kan al uw woorden van troost online of op een kaartje neerschrijven, zodat de familie weet dat u aan hen denkt.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button