Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Bouw van crematorium Hofheide van start met eerste steenlegging.

Bouw crematorium Hofheide officieel van start

Een compleet nieuw crematorium voor Vlaams-Brabant in de maak met eerste steenlegging.

Crematorium-hofheide-vlaams-brabant-opent-binnen-2jaarHet nieuwe crematorium in Hofheide zal binnenkort een feit zijn. Binnen twee jaar moet de volledige bouw van het nieuwe crematoriumcomplex klaar zijn. Dat wordt gemeld op de website van het crematorium, alwaar men de volledige planning van de bouwwerken kan volgen.

De bouw van het nieuwe crematorium gaat in acht stappen. Eerst en vooral de ruwbouw en dakbekleding, dan de schrijnwerkerij. Na de schrijnwerkerij komen de ovens en filterinstallaties aan de beurt. Daarna komt de afwerking van het gebouw met liften, meubilair en inrichting. De buitenaanleg komt als laatste aan bod.

Kunst komt aan bod in het crematorium

Een openbaar gebouw, dat minstens 30% subsidie krijgt van de Overheid dient dient kunst te integreren in het gebouw. Volgens het crematorium volstaat het niet om ergens een schilderij op te hangen of een beeldhouwwerk neer te zetten. De kunst dient geïntegreerd te worden in het gebouw (de buitenomgeving komt hiervoor niet in aanmerking). Bovendien moet het kunstproject voortkomen van een ‘in leven zijnde’ kunstenaar.

Het crematorium is ervan overtuigd dat het thema zich leent om kunst te integreren in het project Hofheide. Het zoeken naar een kunstproject of kunstenaar is volgens het crematorium een gevoelige materie. Daarom zal er samengewerkt worden met de cultuurcel van de provincie Vlaams-Brabant.

bron: hofheide.be

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button