Archief

Brussel neemt niet nauw met begraafplaats Evere

Brussel neemt het niet nauw met hun begraafplaats

Brussel neemt het niet nauw met de begraafplaats van de armtsten.

Kerkhof_klein_kruisjeBrussel neemt het niet zo nauw met de begraafplaats van de armsten op de begraafplaats van Everen. Laatst publiceerde het Brussels nieuws een artikel over hoe perk 36 op het kerkhof van Evere er schandalig bij lag. Op dit perk worden de armsten van onze maatschappij begraven. Sommige mensen worden begraven zonder kruis en diegene die dan een kruis gekregen hebben, ligt het plat op de grond. Het Brussels nieuws stapte naar de bevoegde instanties om dit probleem aan te kaarten.

Toen de reporters van het Brussels nieuws gingen informeren bij de stadsdiensten die instaan voor het kerkhof, kregen ze meteen te horen dat het niet tot hun taak behoort, maar dat het de taak is van de familieleden. Velen van deze arme mensen hebben geen familie meer en zal dus ook niemand het kruis van deze overledenen rechtzetten. Een echt gebrek aan respect vanuit de gemeentediensten die hun loon krijgen van de gemeenschap.

Twee weken later gingen de reporters weer een kijkje nemen op perk 36. Daar werd vastgesteld dat de kruisen nog op exact dezelfde manier op de grond liggen. De bevoegde instanties wisten te vertellen dat de kruisen rechtgezet waren, maar dat ze weer zijn omgevallen door de wind. De kans zit erin dat de kruisen niet zijn aangeraakt en het probleem als onbestaande wordt bekeken door de Brusselse instanties.

Dit probleem is echter niet alleen beperkt tot Brussel, maar is een groot probleem over gans ons land. Er zijn zelfs kerkhoven waar mensen begraven liggen onder een pad, waarbij voorbijgangers niet eens weten dat ze over een graf stappen. Een zeer spijtige zaak. Respect verdient iedereen, arm en rijk, ook op de begraafplaats.

foto op volgende link : link

bron: brusselsnieuws.be

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook
Close
Back to top button