BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Stad Oostende: zet op 1 november een bloemetje voor de deur en niet op het kerkhof

Er wordt afgeraden om op zaterdag 31 oktober of zondag 1 november langs te gaan op het kerkhof

Stad Oostende: zet op 1 november een bloemetje voor de deur en niet op het kerkhof

De stad Oostende heeft liever niet dat men op 1 november, Allerheiligen, traditioneel een bezoekdag voor begraafplaatsen, naar de begraafplaatsen trekt. Ook op zaterdag 31 oktober heeft men liever niet dat men naar de begraafplaats gaat. Omdat men angst heeft dat het een te grote samenscholing wordt van aanwezigen die elkaar aanspreken of groepjes zullen vormen.

Liever een bloemetje voor de deur

Men raadt aan om een bloemetje voor de deur te plaatsen, in plaats van bij het graf van een geliefde. Omdat het coronavirus nog steeds volop circuleert en de besmettingen blijven toenemen, neemt stad Oostende een aantal maatregelen om de veiligheid te garanderen, ook op de begraafplaatsen.

Mondmaskers verplicht

Eerder besliste de provincie West-Vlaanderen al dat mondmaskers verplicht zijn op alle begraafplaatsen tussen zaterdag 24 oktober en zondag 8 november. “Aan de ingang van de vijf Oostendse begraafplaatsen zullen bordjes geplaatst worden om dat duidelijk te maken en er zal handgel aanwezig zijn. Op begraafplaatsen die dat toelaten, komt er een aparte in- en uitgang”, zegt bevoegd schepen Hina Bhatti (Open VLD).

Het is misschien aan te raden de begraafplaatsen op een andere datum te bezoeken, wanneer er niet zoveel mensen samenscholen.

bron: krant van westvlaanderen en eigen redactie

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button