BegraafplaatsenNieuwsOpmerkelijk

Californië keurt wetsvoorstel voor humusatie goed

Het proces van het omzetten van lichamen in humus is nu legaal in Californië nadat gouverneur Gavin Newsom op zondag (18 september) een wetsvoorstel ondertekende dat menselijke humusatie in de Golden State mogelijk maakt.

Begrafenis, crematie en alkalische hydrolyse zijn de enige keuzes qua lijkbezorgingen die beschikbaar zijn in Californië. Vanaf 2027 zal menselijke compostering, of humusatie, een andere optie zijn.

Recompose

Het proces voor het composteren van een lichaam werd geïntroduceerd door het in Seattle gevestigde bedrijf Recompose, dat nu open is voor zaken nadat de staat Washington het proces in 2019 heeft gelegaliseerd. Colorado was de tweede staat die het legaliseerde, gevolgd door Oregon en Vermont. Het wordt gezien als een duurzamer alternatief voor crematie, waarvoor fossiele brandstoffen nodig zijn en kooldioxide vrijkomt.

Bij de menselijke composteringsmethode (Humusatie) wordt een lichaam in een herbruikbaar vat geplaatst, bedekt met houtsnippers en belucht, waardoor een omgeving wordt gecreëerd voor microben en essentiële bacteriën. Het lichaam wordt in een tijdsbestek van ongeveer 30 dagen volledig omgezet in aarde.

Een droevige herinnering

In Californië, waar het enorme aantal COVID-19-sterfgevallen uitvaartcentra overspoelde en zelfs leidde tot de opschorting van de luchtkwaliteitsvoorschriften voor crematie door Los Angeles County, zei State Assemblywoman Cristina Garcia, een democraat die de wetgeving invoerde, dat dit opnieuw een “droevige herinnering” was van de noodzaak om een ​​“milieuvriendelijkere optie” aan te bieden.

Garcia heeft de afgelopen drie jaar geprobeerd dit wetsvoorstel goed te keuren. “Ik kijk ernaar uit om mijn nalatenschap voort te zetten om te vechten voor schone lucht door mijn gereduceerde overblijfselen te gebruiken om een ​​boom te planten”, zei Garcia in een verklaring na de handtekening van de gouverneur.

Specialisten in de uitvaartsector zeggen dat deze nieuwe en milieuvriendelijke procedure cruciaal is omdat begraafplaatsen vol raken en mensen op zoek zijn naar duurzamere praktijken.

De wet

Volgens de Californische wet zou de humus die door de humusatie is gecreëerd, met toestemming op privéterrein kunnen worden gebruikt en zou volgens de Los Angeles Times aan dezelfde beperkingen onderworpen zijn als het verspreiden van gecremeerde resten in de staat . Het verbiedt ook dat menselijke resten ” vermengd worden met die van een andere persoon “, tenzij het familie betreft.

Wat is humusatie?

Lees meer over dit onderwerp op humusatie.be

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button