Nieuws

Chinese bevolking wordt aangespoord om voor andere lijkbezorging te kiezen

afpDat China problemen heeft om zijn bevolking te begraven is geen nieuwtje.  Plaatsgebrek om te begraven is heel prangend.  Bepaalde regio’s van China zijn overbevolkt en zo ook de begraafplaatsen.

Momenteel wordt de bevolking aangespoord om te kiezen voor verticale teraardebestelling, crematie of een uitvaart op zee.  Daarmee wordt er gebroken met traditie in China.  Die normaliter altijd begraven of bijzetten in een familiegraf.

Ook milieuvriendelijke alternatieven worden aangereikt, as begraven onder een boom vormt er één van.  Hoewel de Chinese overheid graag zou hebben dat 100% van de bevolking voor crematie zou kiezen, is dat niet evident.  Het aantal crematies is de laatste tien jaar veel minder gestegen dat verwacht.

Amper 6 procent stijging in het aantal jaarlijkse crematies in een periode van 2005 naar 2015.  Veel minder dan de overheid had verwacht.  Toch wil men de gehele bevolking tegen 2020 voor crematie laten kiezen.  De Chinese bevolking reageert niet positief op sociale media.

“Geen plaats om te leven en ook geen plaats wanneer men overlijdt.” Dit is maar één mening van de velen op sociale media, die niet blij zijn met de nieuwe richtlijnen van de overheid.

Tags

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close