BegraafplaatsenNieuws

De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) pakt uit met nieuwe look en vernieuwde website

De Commonwealth War Graves Commission (CWGC) pakt uit met nieuwe look en vernieuwde website

Wie regelmatig de website van de Commonwealth War Graves Commission bezoekt, zal het al opgemerkt hebben: er is een nieuwe look en een vernieuwde website online gezet. Het doel van de nieuwe look en nieuwe website is dat de bezoeker van de website sneller en gemakkelijker de vele verhalen en informatie kan vinden.

Creatieve manieren om mensen te verwelkomen en in contact te brengen met monumenten

De CWGC maakt steeds vaker moderne en creatieve manieren om mensen te verwelkomen op de begraafplaatsen. Zo komt men op een digitale manier in contact met de monumenten en de verhalen errond. Een nieuwe eigentijdse website met respect voor het erfgoed.

Financierende lidstaten

De website heeft een verbeterde zoekfunctie. Daarnaast is er ook een nieuw logo. “Het nieuwe logo is geïnspireerd op het pictogram van de Commonweath Nations, waarbij elk van de pijlers de zes financierende lidstaten voorstellen. De gebogen top doet denken aan de grafsteenvorm, waar we bekend om staan. De steen wordt in het midden onderbroken, net zoals twee generaties dat waren tijdens de wereldoorlogen. Het nieuwe logo staat naast het Blomfieldontwerp, dat de officiële zegel van de CWGC blijft.”

Bron: https://www.cwgc.org/

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button