BasisinformatieNieuwsVraag en Antwoord

Correcte informatie rond de dood is belangrijk

Vandaag is het beroep van begrafenisondernemer een vrij beroep.  Dat betekent dat er mensen op de markt komen met websites, bedrijven met weinig ervaring.  Dan is het belangrijk te weten of de informatie correct is.  Vandaar is er een wildgroei aan uitvaartinformatie op het internet.  Al dan niet van bedrijven die helemaal niets met de uitvaartwereld te maken hebben.

Uitvaartvlaanderen.be is volledig in handen van begrafenisondernemers die voldoende ervaring in praktijk kunnen voorleggen en dagdagelijks in de uitvaartsector werken.  Dan alleen ben je zeker van juiste informatie.  Foute informatie naar voor brengen bij een overlijden is slecht voor de algemene naam van ‘begrafenisondernemer’.

Op onze website, alsook op uitvaartpro.be kan je informatie terug vinden dat correct is.  Een overlijden is een sleutelmoment in een leven.  Dan moet informatie correct en transparant zijn.  Het kan wel handig zijn bij overlijden eerst even na te kijken of een begrafenisondernemer wel voldoende jarenlange ervaring kan voorleggen, alvorens ermee in zee te gaan.

Want vandaag veranderen bakkerijen of slagers naar een begrafenisonderneming in één vingerknip.  Vanzelfsprekend is dat mensen dan niet voldoende ervaring hebben, maar ze moeten dat ook niet kunnen voorleggen.  Er gebeuren dan fouten.

Ervaring is belangrijk wanneer je mensen bijstaat met een overlijden.  Niet alleen theoretisch maar in praktijk.  Wat zelfs belangrijker is.  Praktijkervaring.  Werken in de uitvaartsector is veel meer dan zomaar de telefoon opnemen en met mensen afspreken.  Neen, als je het goed wil doen, ben je hard aan het werk.

Correcte bijstand bij overlijden is belangrijk.  Kies daarom voor uitvaartvlaanderen.be of een begrafenisondernemer met jarenlange ervaring om uw vragen aan te stellen.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button