Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Warmte van crematie hergebruiken: het zwembad.

Warmte van crematie hergebruiken: zwembad

Na kantoorgebouwen verwarmen gaat men nu ook een zwembad verwarmen.

warmte-crematie-hergebruiken-zwembad-Worcestershire Na het nieuws dat men in Zweden en Duitsland kantoorgebouwen gaat verwarmen met de warmte van crematie, gaat men in Engeland nog een stapje verder. De gemeente Worcestershire zal met de warmte van het crematieproces hun plaatselijk zwembad verwarmen.

Na veel discussies is de gemeente tot een besluit gekomen. Wanneer het zwembad vernieuwd wordt, zal er een directe aansluiting gemaakt worden met het lokale, dichtbij gelegen, crematorium. De warmte die bij het crematieproces geproduceerd wordt, gaat op die manier niet verloren.

Op lange termijn wil de gemeente een enorme besparing bekomen door het verwarmen van het zwembadwater met crematiewarmte. Een zeer milieuvriendelijke oplossing waarbij toch nog vele vragen gesteld worden door de omwonenden.

De initiatiefnemers drukken erop dat men de warmte van crematie in vele andere Europese landen al hergebruikt. De conservatieve partijen in de gemeente vinden het initiatief ongevoelig en beledigend.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button