BegraafplaatsenNieuws

Dendermonde past reglement begraafplaatsen aan

Het stadsbestuur van Dendermonde heeft wijzigingen aangebracht in de regels voor begraafplaatsen. Hierdoor wordt het eenvoudiger om een bestaande concessie uit te breiden en is het toegestaan om urnen bij te zetten in familiegraven.

In het politiereglement zijn ook specifieke voorschriften opgenomen om ervoor te zorgen dat bezoekers de begraafplaatsen als respectvolle plekken van herdenking en bezinning ervaren. Er zijn nu enkele nieuwe veranderingen doorgevoerd. Het is nu mogelijk om een bestaande grafconcessie uit te breiden met urnen, zodat meer familieleden op dezelfde locatie kunnen worden begraven, aldus burgemeester Leen Dierick (CD&V).

Voorheen was het altijd vereist dat een lichaam werd ontgraven wanneer nabestaanden besloten om een concessie aan te vragen voor een graf zonder concessie. Dit wordt nu gewijzigd. “Bij de conversie van gratis grafrust naar een concessie is het niet langer nodig om daadwerkelijk te ontgraven”, legt Dierick uit. “Dit bespaart nabestaanden aanzienlijke kosten, los van de emotionele impact die dit altijd met zich meebrengt.”

Daarnaast zijn er ook wijzigingen aangebracht in het reglement voor kinderbegraafplaatsen. Voortaan kunnen alle doodgeboren kindjes daar worden begraven, ongeacht de duur van de zwangerschap. “De leeftijdsgrens van twaalf weken is geschrapt”, meldt Dierick. “Er was veel vraag naar deze verandering. Het doel is om alle kindjes een plek te geven, ongeacht hun leeftijd.”

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button