Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Crematorium Kortrijk kiest voor de meeste groene technologie

Crematorium Kortrijk kiest voor de meest groene technologie

Intercommunale Psilon kiest voor de Italiaanse firma G.E.M.-Matthews

crematorium-kortrijk-groene-technologieEen crematorium bouwen is ook uitkijken naar installaties. Voor de bouw van het crematoium in Kortrijk heeft men voor de beste leverancier gekozen als het op de zuiveringsinstallaties aan komt. Deze filters zijn veel duurder dan de crematieoven op zich. Het bestuur van het nieuwe crematorium wil het milieu zo weinig mogelijk belasten en heeft daarom gekozen voor de Italiaanse firma G.E.M.-Matthews.

De bouw van deze installaties heeft een prijskaartje van 1.415.700 euro. Na een internationale uitbesteding werd de Italiaanse firma als beste uitgekozen. Er werd duidelijk rekening gehouden met de kostprijs en de groenste technologie.

Met de gekozen installatie wordt de uitstoot van rookgassen beperkt tot minder dan de helft van de limiet van de Vlaamse milieuwetgeving (VLAREM). Tegelijkertijd herhaalt Psilon het engagement om tijdens de exploitatie extra controlemetingen van de rookgassen van het crematorium te doen en daarover met de omwonenden op een open manier te communiceren.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button