Archief

Uitvaartvlaanderen.be – DanCof, Deense bio of groene grafkisten

Deense doodskisten: DanCof

“Groene” grafksiten met slogan ‘red het bos’

Uitvaartkisten-vervaardigd-uit-gerecycleerd-papierEen Deens bedrijf heeft een compleet nieuw concept bedacht en brengt doodskisten op de markt vervaardigd uit gerecycleerde pulp en volledig biologisch afbreekbaar. De kisten zijn dus eigenlijk gemaakt van gerecycleerd papier. De website van dit bedrijf maakt duidelijk de vergelijking tussen een klassieke doodskist en hun nieuw concept.

Het concept is weliswaar knap. Toch hebben wij onze vragen bij de vorm van bepaalde kisten op zich. Elke kist zou slechts 7 kg wegen. Alle materialen die gebruikt zijn om deze kist te maken, zijn volledig afbreekbaar. Toch laat deze kist weinig water door en zal deze niet snel stuk gaan bij een klassieke begrafenis. Iets wat toch wel belangrijk is, volgens onze Vlaamse normen.

Ook voor crematie zou deze kist ideaal zijn. Na crematie kan men ook kiezen voor de bijpassende urne. Vervaardigd uit hetzelfde materiaal als de kisten. De kist en de urne kan men in verschillende kleuren krijgen. Ook het afleveren van symbolen om op de kist aan te brengen, behoort tot de mogelijkheden.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button