Archief

De herinneringsboom

Herinneringsboom, een nieuwe trend?

Bij onze Nederlandse buren komt een nieuwe trend meer en meer in de kijker. Een herinneringsboom, een boom die groeit op een deel van de as van uw dierbare overledene. Het is dus een nieuwe vorm van asbestemming. De Nederlandse groep Yarden is hierin het eerste grote bedrijf dat hiermee naar buiten komt.

Alvorens het planten van het jonge boompje wordt er eerst een laagje as aangebracht aan de wortel. Na een kweekperiode van 9 maanden, worden door de wortels van de boom de voedingsstoffen uit de as opgenomen. De as van de overledene wordt dus vermengd met de aarde. Wanneer de boom voldoende gegroeid is, kan hij verplant worden. Zo kan men een mooie tweede plaats geven aan een boom die het licht zag door de as van de overledene te gebruiken als voedingsstoffen om te groeien. Een zeer mooi gebaar om de overledene op deze manier zijn laatste rustplaats te geven.

Er wordt niet alleen rekening gehouden met de as van de overledene ook de geboortedag van de overledene kan men plannen, zodat de herinneringsboom met de verjaardag van de overledene eventueel in bloei zou kunnen staan. Een echte levensboom zoals men het in Vlaamse mond zou zeggen. Een hele mooie waardevolle herinnering aan de overledene dat tot leven komt in het ontkiemen van deze herinneringsboom. Ongetwijfeld zal dit in Vlaanderen ook zijn nut bewijzen.

Share/Bookmark

©Uitvaartvlaanderen.be

Gerelateerde onderwerpen

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button