BegraafplaatsenNieuws

Ontruimingen op het kerkhof van Elewijt

Voorheen is de begraafplaats van Zemst onder handen genomen. Nu is de begraafplaats van Elewijt aan de beurt. De gemeente wil de begraafplaatsen herwaarderen. Om deze herwaardering te kunnen laten plaatsvinden moet er plaats gemaakt worden.

Hiervoor wordt er een procedure van ontruimingen opgestart aan de hand van de wettelijke bepalingen. Een jaar lang moet er aan de ingang van de begraafplaats en per graf een boodschap geplaatst worden dat deze graven in aanmerking komen voor ontruiming. Deze procedure werd in maart van dit jaar al opgestart op de begraafplaats van Zemst en in juli werd de procedure in Elewijt opgestart.

Er worden begravingen of bijzettingen ontruimd uit de periode 1983 tot 2006 waarvoor geen concessie werd aangekocht en waarvan de bewaartermijn van vijftien jaar voorbij is. Tenzij er een ontgraving of concessie voor aangevraagd wordt. Nabestaanden die dat willen, kunnen een aanvraag tot ontgraving schriftelijk indienen bij de gemeente tot 15 juli volgend jaar. Een concessieaanvraag kan tot 26 juli volgend jaar ingediend worden. Die concessie geldt dan voor een termijn van 30 jaar.

Om ruimtelijke redenen kunnen de begravingen of bijzettingen niet ter plaatse blijven en worden ze bijgevolg verplaatst. Aan de betrokken graven en nissen zal de procedure bekendgemaakt worden. Ook aan de ingang wordt de informatie opgehangen.

Meer informatie via de gemeente Zemst: Zemst.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button