BegraafplaatsenNatuurbegraafplaatsNieuws

Diest krijgt straks een natuurbegraafplaats

De stad Diest gaat een natuurbegraafplaats inrichten. In een natuurbegraafplaats kan as of een asurne van een overledene in de natuur worden begraven of verstrooid. Waar die moet komen, is nog niet bepaald.  In sommige gevallen kunnen overledenen er ook worden begraven.

De Diestse gemeenteraad keurt het voorstel van oppositiepartij Groen om natuurbegraafplaats aan te leggen goed. Iedereen was overtuigd want schepen Pascale Vanaudenhove (Open Diest) bleek er al langer mee bezig te zijn. “Groen heeft het inderdaad ook opgepikt, maar op zich is dat oké. Dan weten we dat iedereen er achter staat”, vertelt schepen Vanaudenhove.

“In het buitenland is een natuurlijke begraafplaats al veel meer ingeburgerd dan hier, daar is dat een groot succes. Maar ook bij ons is er steeds meer vraag naar”, zegt David Celis (Groen). “Veel mensen willen geen grote begraafplaats met een zerk, maar worden liever uitgestrooid in de natuur. Voor de nabestaanden is het ook veel aangenamer om afscheid te nemen in een bos waar dan enkele banken staan.” Groen zal aan het stadsbestuur vragen om een commissie op te richten die kan uitzoeken of en hoe dit in Diest gerealiseerd kan worden.

“De notie is goedgekeurd, want de gesprekken tussen schepen Vanaudenhove en het agentschap natuur en bos zijn al enkele maanden aan de gang”, vertelt burgemeester Christophe De Graef. De Schepen bevestigt: “Ik had het idee al en was er al mee aan de slag. Maar dat groen het oppikt wil alleen maar zeggen dat iedereen er achter staat”, zegt ze. “We gaan er zeker mee door.”

Bron: vrt nieuwsdienst, hln.be, eigen redactie.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button