BegraafplaatsenNieuws

Dieven houden rooftocht op begraafplaats Rotem

Dieven houden rooftocht op begraafplaats Rotem

Op de begraafplaats van Rotem hebben dieven het afgelopen weekend een rooftocht gehouden. Heel wat ornamenten op de graven werden meegenomen, waaronder ook twee hondenbeeldjes op het graf van Daniëlla Verheyen’s vriend.

Daniëlla vertelt dat ze thuis een beagle-hondje als huisdier had en dat ze na het overlijden van haar vriend, Lode Snijkers, in oktober 2020 een levensecht namaakdier op zijn graf plaatste. Het betonnen ornament was ongeveer 35 centimeter lang en had veel sentimentele waarde voor Daniëlla en haar kleinkinderen. Helaas ontdekte ze afgelopen zondag dat het beeldje samen met een tweede beagle-beeldje gestolen was.

De diefstal heeft Daniëlla erg geëmotioneerd. De hondjes waren niet alleen een herkenningspunt voor haar kleinkinderen om het graf van hun vake Lode te vinden, maar gaven haar ook rust en troost. Het gemis van de beeldjes heeft haar nu nog meer verdriet bezorgd.

Naast Daniëlla zijn er nog andere mensen die ornamenten missen bij graven van hun geliefden. Een dame meldt dat er afgelopen weekend een mooi bloemstuk met houder is verdwenen van het graf van haar echtgenoot, terwijl een andere dame verse snijbloemen mist uit een vaas. Het is nog niet bekend of er nog meer bloemen en ornamenten ontvreemd zijn.

Deze diefstallen laten de vraag achter waarom mensen zulke harteloze daden plegen bij mensen die al zoveel verdriet moeten verwerken. Daniëlla hoopt dat de dader berouw krijgt en de gestolen ornamenten in stilte terugplaatst. Ze wil niet weten wie het heeft gedaan, maar ze hoopt dat de persoon beseft welk leed hij of zij heeft veroorzaakt.

Het nieuws van de diefstallen verspreidt zich langzaam onder bezoekers van de begraafplaats. Hopelijk zullen deze incidenten resulteren in meer waakzaamheid en veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat dergelijke diefstallen niet opnieuw kunnen plaatsvinden.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button