Nieuws

Eeklo wil werk maken van begraafplaats voor doodgeboren kindjes

Een sterretjesweide op de stedelijke begraafplaats

Eeklo wil binnenkort werk gaan maken van een eigen sterretjesweide op de stedelijke begraafplaats.  Een sterretjesweide is een laatste rustplaats voor doodgeboren kinderen.  Steeds meer gemeenten of steden maken werk van zulke sterretjesweide.  Ouders die een kind verliezen krijgen zo een eigen plek om hun kindje te herdenken.

Eeklo heeft nu al een foetusweide, maar wil daar wat meer ziel in steken en er een echte sterretjesweide van maken. Raadslid Hilde Lampaert (N-VA) dringt daar op aan en vertelt aan Het Laatste Nieuws. “Een sterretjesweide is een plaats waar ouders van doodgeboren kindjes, ongeacht de zwangerschapsduur, hun kindje op een serene manier kunnen begraven”, zegt Hilde Lampaert. “Dat moet een mooi en bloemrijk sereen plaatsje zijn, waar we de sterretjes echt zien fonkelen. Ik heb die vraag in 2015 al op de gemeenteraad gesteld, maar vier jaar later is er nog niets veranderd.”

“Er is in Eeklo wel degelijk een begraafplaats voor foetussen. Dat is ook door Vlaanderen verplicht”, reageert schepen Ann Van den Driessche (Open Vld). “Je kan die vinden als je de ingang van de Raverschootstraat neemt, aan het eerste hek helemaal rechts. Daar staat een grote boom, en daar vind je de foetusweide. We willen het wel iets mooier inkleden en er een echte sterretjesweide van te maken. We hebben andere begraafplaatsen bezocht en werken aan een dossier. We gaan de herinrichting van onze begraafplaats zo snel mogelijk verder zetten.”

Bron en citaten: hln.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button