Archief

Uitvaartvlaanderen.be – Een wilsbeschikking: uw uitvaart gratis laten vastleggen

Een wilsbeschikking: uw uitvaart gratis laten vastleggen

Zo kan men een wens laten vastleggen bij de gemeentediensten van de woonplaats

wilsbeschikking-laatste-wil-uitvaart-begrafenisVaak weten mensen niet dat ze een wil op papier kunnen laten zetten. Meer concreet, een wil wat betreft de uitvoering van de uitvaart. Wilt u een crematie of een begrafenis? U kan het allemaal laten noteren. Alsook de wens voor een kerkelijke of burgerlijke uitvaart kan men laten noteren.

De begrafenisondernemer contacteert de gemeente van woonst van elke overledene om deze wilsbeschikking op te vragen. Hij is verplicht de wil van de overledene, die op de wilsbeschikking kenbaar werd gemaakt, te volgen.

Meer mensen willen, door onmin of andere redenen, hun uitvaart op voorhand in detail plannen. Een wilsbeschikking gratis laten opmaken bij uw gemeente is alvast een grote stap in de richting van een eigen uitvaart op papier zetten.

Wenst u nog meer in detail te gaan, ook wat de financiële kant betreft, kan u best uw eigen begrafenisondernemer contacteren. Hij kan u verschillende opties presenteren, alsook een passende uitvaartverzekering. Opgelet een basis natura-uitvaartverzekering dekt niet altijd alle kosten van uw uitvaart. We raden altijd een kapitaalsverzekering aan. Zo bent is de kost van uw eigen uitvaart gedekt voor een bepaald bedrag en komen de nabestaanden niet voor verrassingen te staan.

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Bekijk ook
Close
Back to top button