Nieuws

Elk oorlogsgraf in Erpe-Mere krijgt een kaarsje op kerstavond

Op de begraafplaatsen van Erpe-Mere en aan de gedenkwand op het gemeentelijk domein Steenberg kan je op kerstavond kaarsjes plaatsen ter nagedachtenis van oud strijders die op de begraafplaatsen begraven liggen.

Initiatiefnemers Peter Vijverman en Geert Bauwens haalden hun inspiratie in Finland. “Daar is het de gewoonte om op kerstavond overledenen te gedenken en dat initiatief werd in 2015 in Nederland overgenomen voor oorlogsgraven”, vertellen ze.

Gezien zowel Peter als Geert enorm begaan zijn met ons oorlogsverleden besloten ze het initiatief naar Erpe-Mere te brengen.

“Toeval wil dat hier op het kerkhof in Mere twee Engelse jongens liggen uit County Berkshire en dat de man van mijn zus uit die streek afkomstig is”, vertelt Peter. De man raakte geïnteresseerd en ging actief op zoek naar de familie. “Voorlopig zonder resultaat, maar het zou prachtig zijn dat de foto’s van die jongens op hun laatste rustplaats komt”, vertelt hij. Toen hij van de kaarsjesactie hoorde, schreef hij de begraafplaats van Mere meteen in.

Lees verder op hln.be

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button