Archief

Erfenissen zijn sneller rond

Erfenissen sneller rond

Erfenissen zullen voortaan sneller afgehandeld zijn

erfenissenErfenissen zullen door administratieve vereenvoudiging sneller afgerond worden. Dat staat vandaag te lezen in de GVA. Bankrekeningen zullen voortaan sneller worden gedeblokkeerd. De administratie zal sneller een attest van erfopvolging kunnen afleveren omdat er een nieuwe website is opgestart. Deze website zorgt voor een vereenvoudiging in de communicatie tussen de FOD financiën en de notarissen.

Dit zorgt ervoor dat omwille van één website, gemakkelijker aan de benodigde informatie kan geraken. De website maakt het tevens mogelijk dat de FOD financiën inzage heeft in het centrale register van testamenten ofwel het CRT. Dit CRT is een centraal register van Belgische notarissen. Alle erfenissen, testamenten en giften worden hierin opgeslagen. Dit zorgt tevens voor gratis informatie over het bestaan van een testament.

Voordien moesten nabestaanden een omslachtige procedure volgen, om aan een attest van erfopvolging te kunnen verkrijgen. Deze procedure wordt op deze manier volledig vereenvoudigd. Er is een stap uit de procedure weggenomen. De naam van de notaris die eventueel een testament in bewaring heeft, kan meteen teruggevonden worden. Maar in 95% van de gevallen is er geen testament geregistreerd.

18/06/2013 ©Uitvaartvlaanderen.be – bron: GVA

Share/Bookmark

Overname van onderwerp, tekst, foto of een gedeelte ervan is enkel toegestaan na schriftelijke toestemming van de eigenaar.

pijltjeAlle uitvaartnieuws volgen?

pijltjeAlles over begrafenissen en aanverwante onderwerpen

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

 

 

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button
Close
Close