Archief

Europese twijfels over water crematie

Europese twijfels water crematie

Europese twijfels over de water crematie of alkalische hydrolyse

resomaEuropese twijfels over de water crematie of alkalische hydrolyse. Momenteel heerst er een discussie tussen de producenten en de onderzoekers in Europa als het gaat over de “water crematie” of alkalische hydrolyse. Bij dit proces wordt het lichaam afgebroken aan de hand van vloeistoffen en een bepaalde temperatuur.

Volgens de Amerikaanse producenten van de “Resomator”, het toestel dat voor deze water crematie gebruikt wordt, zijn de vloeistoffen die na het proces overblijven, perfect afbreekbaar. Ze gaan zelfs zo ver dat de vloeistoffen geen schade kunnen vormen voor het milieu en je ze gewoon in de afwateringl mag laten wegvloeien.

Hierbij hebben Europese onderzoekers (Europese Commissie-Gezondheids-en Consumentenbescherming) een probleem. Ze kunnen niet akkoord gaan met de volledige afbreekbaarheid van deze stoffen, omdat deze stoffen op zich niet geheel afbreekbaar zijn de natuur. Alsook de resten van bepaalde ziekten in stoffelijk overschotten worden niet volledig afgebroken zoals het zou moeten.

Daarom is het zeker niet aan te raden deze vloeistoffen zomaar in de riolering te laten lopen en heeft deze manier van lijkbezorging nog een lange weg af te leggen of het volledige effectieve afbreken van een stoffelijk overschot.

lees ook: De wateroplossing

lees ook: Wateroplossing binnenkort legaal in Amerikaanse staten

Share/Bookmark

pijltjeNieuwsarchief

pijltjeBekende overledenen 

©Uitvaartvlaanderen.be

______________________________________________________________________________

 

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button