ArchiefNieuws

Funeral Expo Hong Kong

Funeral Expo Hong Kong

Derde Funeral Expo in Hong Kong achter de rug

funeral

Veel aandacht ging naar een groenere manier van lijkbezorging

In Hong Kong werd er voor de derde keer de Funeral Expo gehouden. Vanuit Europa, Amerika, en vele andere Aziatische landen werden er bedrijven vertegenwoordigd. Vorig jaar nog kwamen er standhouders vanuit 43 landen naar de Chinese beurs voor uitvaartwezen.

Hoogtepunt van de beurs: vriesdrogen, promession

Het hoogtepunt van de beurs in China was de groene begrafenis met op de absolute top het vriesdrogen. Een moderne groene manier van lijkbezorgen waarbij het milieu amper belast wordt. Het lichaam wordt door middel van bepaalde stoffen ingevroren en door trilling omgezet in fijn stof. Op de beurs werd er gesproken van gekristaliseerde lichaamspartikels. In Schotland zal binnenkort deze techniek legaal worden.

Ook “water oplossing” kwam aan bod

De “resomator”, het toestel dat door warmte en bepaalde milieuvriendelijke stoffen het lichaam afbreekt tot vloeistof en beenderresten. De vloeistof die vrijkomt is van vrij dikke materie en kan gebruikt worden als meststof voor planten. De beenderresten kunnen worden vermalen tot as en zoals nu al gebruikelijk is, verstrooien of de as bewaren in een urne.

Zuid-Korea

Zuid-Korea is enorm geïnteresseerd in deze nieuwe technieken omdat het te kampen heeft met plaatsgebrek. Er kunnen geen begraafplaatsen meer worden aangelegd. Het gaat daar zelfs zo ver dat een gewone begrafenis bij wet verboden zal worden.

De kaap van 7 miljard mensen op onze aarde komt dichterbij

De wereld krijgt jaarlijks te kampen met een 60 miljoen overlijdens. Omdat er steeds meer mensen op onze aarde komen, werd er extra aandacht aan deze groene alternatieven gegeven op de Funeral Expo. Toch worden er in vele landen nog grote gewone crematoria bijgebouwd. De vraag is natuurlijk of de wereld al klaar is voor een nieuwe manier van lijkbezorging.

21/05/10

©Uitvaartvlaanderen.be

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close