BegraafplaatsenNieuws

Gemeente Laakdal investeert in herinrichting van de begraafplaats Eindhout

De gemeente Laakdal gaat investeren in de herinrichting van de begraafplaats Eindhout. Eerder werden de begraafplaatsen van Veerle en Vorst-centrum al onder handen genomen door de gemeente.

Laakdal wil met de aanpassingen van de begraafplaatsen werk maken van een gemeentelijke toekomstvisie voor de eigen begraafplaatsen. De begraafplaatsen moeten plekken worden waar mensen tot rust kunnen komen en een tijdje kunnen vertoeven. Ook de toegankelijkheid van de begraafplaatsen zal bekeken worden. Met het oog op een betere ontsluiting van de begraafplaats wordt tegelijkertijd een extra ingang gecreëerd langs de Steenweg op Meerhout.

De herinrichting houdt ook in dat er een afscheidsruimte komt met toilet voor de bezoekers, een schuilhuisje en zitbanken. Met een bedrag van bijna 450.000 euro investeert Laakdal fors in de eigen begraafplaatsen. De werken zouden eind van dit jaar van start gaan.

“De afgelopen jaren werden de begraafplaats van Vorst-Centrum en Veerle heringericht tot een groene omgeving met ruimte voor stilte, respect en herdenking. Bezoekers moeten tot rust kunnen komen op onze begraafplaatsen”, zegt schepen van begraafplaatsen Gerda Broeckx (CD&V) in verschillende media. “Daar hebben we vele positieve reacties van bezoekers over gekregen. Na Eindhout starten we met de herinrichting van de begraafplaats in Vorst-Meerlaar. Dat is de recentste begraafplaats van Laakdal, Daarmee komen we tot het sluitstuk in de uniforme restyling van alle Laakdalse begraafplaatsen.”

bron: eigen redactie en nieuwsblad.be

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button