Nieuws

Gemeente Oostrozebeke heeft nieuw retributiereglement voor de begraafplaats

Oostrozebeke is al enkele jaren bezig met de opwaardering van de gemeentelijke begraafplaatsen.  Deze opwaardering kan nog tot tien jaar duren, omwille van verschillende concessies die nog lopende zijn op de verschillende begraafplaatsen.  Dit schrijft Het Laatste Nieuws.

Pas wanneer er graven vrij komen, kan men de vrijgekomen plaatsen opnieuw een bestemming geven.  Zoals vele gemeenten de laatste jaren doen, wordt er bij de opwaardering vooral groen aangelegd.  Zodoende dat de begraafplaatsen een groene en rustige plaats worden om te vertoeven.

Er zijn nieuwe vormen van begraven, zoals kleine urnenkelders voor urnen en een columbarium, zitten in de plannen vervat.

Een concessie van 35 jaar voor maximum twee lijkkisten of vier asurnen en een kelder geplaatst in de gemeente zal voortaan 1.860 euro kosten. Voor een bijzetting wordt niks aangerekend.

Een concessie voor 35 jaar van een nis in het columbarium kost 260 euro. Een concessie voor 35 jaar van een nis in een columbariummonument kost 1.500 euro.

De asverstrooiing met gravering voor de identiteit op de gemeenschappelijke gedenkplaats kost 170 euro. Een concessie voor 35 jaar voor een urnenkelder voor twee personen kost 950 euro.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button