Nieuws

Gemiddelde uitvaartkost in Australië tussen 6250 en 12500 euro

De gemiddelde uitvaartkost in Australië ligt gemiddeld tussen 6250 en 12500 euro.  Daarmee komen verschillende Australische media naar buiten.  De gemiddelde kost ligt dus vrij hoog voor de gewone burger.  Dit zijn gemiddelde prijzen voor een klassieke teraardebestelling waarbij grondkosten wellicht de grootste kost meebrengen.

Ketens die uitvaartverzekeraars zijn, bepalen de markt

In Australië is de uitvaartcultuur geheel anders dan in België.  Grote uitvaartketens die tevens verzekeringen verkopen, bezetten een groot deel van de markt en bepalen daarmee de prijs.  Hoe duurder een uitvaart, hoe sneller men een verzekering zal nemen en wanneer men overlijdt, komt men toch naar de uitvaartverzekeraar om de uitvaart te laten uitvoeren.

Deze praktijk is in vele andere Europese landen ook gangbaar, zoals Nederland en Groot-Brittannië.  De grote spelers bepalen de prijs, hoewel daar toch verandering zit aan te komen, zeker in Nederland.  Waar kleine zelfstandigen de groten veel pijn kunnen doen.

Regio’s hebben verschillende prijzen

Maar Australië heeft veel prijsverschillen per regio.  Er zijn regio’s waar je veel minder betaalt dan in een regio waar veel mensen willen wonen en mensen ook voor een huis veel geld betalen.  De kost van crematie ligt beduidend lager dan een klassieke teraardebestelling.  Hoewel je daar ook naar de regio’s moet kijken, die vaak de prijs mee bepalen.

68% van de Australische bevolking kiest vandaag voor crematie.   Misschien speelt hier de prijs ook een grote rol?  ‘Er wordt te weinig over de dood gesproken of nagedacht bij leven’ hoort men in Australië vertellen.  Om zo stappen te kunnen ondernemen en eventueel toch een verzekering te nemen.  Zo kan men de kosten van een uitvaart, die soms heel plots kunnen zijn, toch betalen.

Een uitvaartverzekering verschilt en hoeft niet meteen veel te kosten

Een uitvaartverzekering vandaag hoeft niet veel te kosten.  Er zijn wel grote verschillen per uitvaartverzekering.  Zo heb je de medische vragenlijst, waarbij verzekeraars je al dan niet kunnen weigeren.  Er zijn er ook die geen medische vragenlijst opleggen en je altijd verzekeren.  Dat zijn veelal de beste verzekeringen, zonder adders onder het gras en waarbij je zeker bent dat men zal betalen bij overlijden.

Meer dan drie op de vijf mensen die voor een begrafenis hebben betaald, merkten op dat ze gedurende zes maanden of langer na het overlijden van een geliefde, financiële stress hadden opgelopen.

In Australië is hiervoor een speciale funeral cost calculator gelanceerd, waarop je kan zien hoe erg de prijzen verschillen per regio en of je op het platte land woont of in de stad:

https://www.seniors.com.au/funeral-insurance/funeral-cost-calculator

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button