Nieuws

Nederland: massaal onderverzekerd voor een uitvaart?

 

Nederland: massaal onderverzekerd voor een uitvaart?

Als we de Nederlandse consumentenbond mogen geloven kost een gemiddelde uitvaart 7.500 euro.  Een heus bedrag voor een gemiddelde uitvaart.  Prijzen in Nederland kunnen erg ver van elkaar liggen, er zijn uitvaartondernemers die veel minder vragen voor een gemiddelde uitvaart.  Vaak zijn dat dan onafhankelijke kleine ondernemingen.  Toch zou volgens Nibul.nl tot 45% van de Nederlanders onderverzekerd zijn voor een uitvaart.

Men schat de prijs veel lager in

Het bedrag volgens de consumentenbond is 7.500 euro, maar volgens Nibud.nl schat de Nederlander de gemiddelde prijs zo’n 1.500 euro lager in.  Daarnaast zijn er de verschillende soorten uitvaartverzekeringen.  Natura- of kapitaalverzekeringen zijn de meest courante verzekeringen die gekozen worden.

Een derde weet niet hoeveel kosten er gedekt worden door hun uitvaartverzekering

Men denkt vaak dat men voldoende geld heeft voorzien voor de eigen uitvaart en zo hun nabestaanden wil beschermen tegen uitvaartschulden.  Dat is niet altijd correct volgens Nibud.nl.  Naast 45% onderverzekerden heeft 20 procent zich verzekerd voor een bedrag tot 5.000 euro en kan 25 procent bij overlijden rekenen op een bedrag tussen de 5.000 en 7.500 euro. Een derde weet niet hoeveel kosten door de uitvaartverzekering worden gedekt. Kijkend naar de uitvaartkosten berekend door de Consumentenbond, moet dus vrijwel iedereen bijbetalen.

Wie nabestaanden wil beschermen tegen uitvaartonkosten neemt best een uitvaartverzekering

Uitvaartverzekeringen hebben voordelen, zeker voor zij die het geld niet hebben voorzien voor een eigen uitvaart.  Het spreekt voor zich dat wanneer men geld genoeg heeft, een uitvaartverzekering minder nut heeft.  Maar wie de nabestaanden wil beschermen tegen uitvaartkosten kan best een uitvaartverzekering voorzien.  Een uitvaartverzekering die kapitaal uitkeert bij overlijden is heel handig.

Bespreek alle wensen en opties met uw begrafenisondernemer

In samenspraak met een begrafenisondernemer kan men heel open en transparant uitvaartonkosten bespreken.  De begrafenisondernemer kan u ook een uitvaartverzekering voorstellen.  Zo biedt men een volledig pakket, het vastleggen van uitvaartwensen en een financieel product eraan koppelen.

In België een heel stuk goedkoper

In België liggen de kaarten anders.  De gemiddelde uitvaart kost in België 4.500 euro.  Dan praat men over de uitvaartonkosten van de begrafenisondernemer en niet de koffietafel of eventueel producten die op de begraafplaats voorzien worden.  Elke begrafenisondernemer heeft eigen prijzen.  Er zullen goedkope begrafenisondernemers zijn en er zullen dure begrafenisondernemers zijn.  Maar een uitvaart in ons land zal veelal goedkoper zijn dan deze in onze buurlanden.  Een oorzaak hiervan kan zijn dat de grafconcessies op de begraafplaats veel goedkoper zijn dan deze in Nederland.

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button