Nieuws

Geraardsbergen: zestig procent meer overlijdens geregistreerd in juli

Geraardsbergen: zestig procent meer overlijdens geregistreerd in juli

In Geraardsbergen trekt men aan de alarmbel.  De warmte heeft er mee voor gezorgd dat er 39 overlijdens zijn gevallen in de maand juli.  In juli 2016 waren er 26 overlijdens in Geraardsbergen, in juli 2017 werden er 24 geregistreerd maar vorige maand liep dat cijfer op tot 39, of een stijging met zestig procent.

“Er is een opvallende toename van senioren die op onze spoeddienst worden opgenomen. Er zijn ook meer interventies voor reanimaties thuis of in het woonzorgcentrum. Het warme weer is daar zeker een belangrijke factor in. Mensen die alleen wonen en vereenzaamden worden te weinig gestimuleerd om regelmatig water te drinken. Daardoor raakt hun lichaam totaal ontregeld en dat kan fatale gevolgen hebben.” vertelt Nico Rooselaer, spoedarts in het Geraardsbergse ziekenhuis ASZ in Het Laatste Nieuws.

De spoedarts pleit voor een nieuwe aanpak “Haal senioren uit hun isolement, ga regelmatig bij hen langs en stimuleer hen om water te drinken want die mensen denken daar zelf niet aan. Zorg er ook voor dat hun woning verlucht en gekoeld wordt zodat de binnentemperatuur niet te hoog oploopt.”

bron: hln.be

 

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button