Nieuws

Heraanleg kerkhof Oudegem start deze maand

Heraanleg kerkhof Oudegem start deze maand

Het stadsbestuur van Dendermonde wil de begraafplaats van Oudegem een nieuwe look geven en er een parkbegraafplaats van maken. Net zoals vele andere gemeenten hen al is voorgegaan.  Hiervoor zijn recentelijk al plannen opgemaakt.  Het gaat om het vergroenen van de begraafplaats door lage struiken en gras aan te planten waar nu nog beton en kiezels liggen.

Ook de bouw van een overdekte afscheidsruimte, meer groen, meer zitbanken, nieuwe toegangswegen en een verfraaiing van de kinderbegraafplaats.  Daarnaast krijgen de graven van de oud-strijders de nodige aandacht.  De graven zullen worden opgewaardeerd en zullen een herstelling ondergaan.

Herinrichting ereperk voor september

 “De opstaande zerken zijn zeer dun en gedurende de tijd ook zeer fragiel geworden”, legt schepen Leen Dierick uit. “Uit respect voor onze oud-strijders gaan we dit perk dan ook mee renoveren en vergroenen. De bestaande graven van oud-strijders op het ereperk worden vervangen door liggende elementen.” De algemene voorbereidende werken starten de eerste week van augustus. De herinrichting van het ereperk van de begraafplaats is gepland in september. De resterende werken worden uitgevoerd begin 2019.

Steeds vaker investeren gemeenten of steden in een groene begraafplaats.  Een groene begraafplaats die meer aanvoelt als een plaats om te vertoeven tussen de graven, zonder dat er veel grijze graven en betonnen paden aanwezig zijn.  Zo wil men de begraafplaatsen klaar stomen voor de toekomst.  Enkele jaren geleden heeft de Vlaamse overheid een pesticiden wet opgesteld waardoor er geen pesticiden meer gebruikt mogen worden om onkruid te bestrijden op openbare plaatsen.  Zo ook op de begraafplaatsen.  Daarom investeert men sneller in natuurlijke middelen om onkruid tegen te gaan.

Bron: HLN.be en eigen redactie

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button