NieuwsVoorzorg

Hoe duur is een uitvaart?

kerkelijke-uitvaart-300x224Hoe duur of goedkoop is een uitvaart?  Dat vraagt men zich vandaag steeds meer af.  Een uitvaart maakt men zo duur of goedkoop als men zelf wil.  Alles hangt af van welke begrafenisondernemer u neemt en wat daarbij uw wensen qua diensten en producten zijn.  Hoe minder u bestelt, hoe minder u zal betalen.  

Geen enkele uitvaartondernemer zal dezelfde prijzen hanteren.  Hoewel de ene duurder is dan de andere.  We geven even een voorbeeld: u bestelt een uitvaart met veel drukwerk, dure grafkist, veel bloemen en een grote koffietafel met een warme maaltijd.  Dan kan u verwachten dat u een hoge uitvaartfactuur zal mogen betalen.

Bestelt u echter een sobere uitvaart, of een “normale” uitvaart, kan u een “normale” uitvaartfactuur verwachten.  Hoewel men schrijft dat de gemiddelde uitvaart vandaag 4.000 euro kost, zonder koffietafel of de kost van een grafconcessie of grafzerk, zijn er heus begrafenisondernemers die goedkoper kunnen werken.

Met Allerheiligen in aantocht is het normaal dat media hier meer aandacht aan geven.  De kost van een uitvaart, is eigenlijk een onderwerp waar bijna iedereen zijn of haar leven mee te maken zal krijgen.  Of er dan een uitvaartverzekering aan gekoppeld werd, kan eventueel kosten of een deel van de uitvaartkosten dekken.

Wie veel wil, zal meer betalen.  Dan is het misschien aan te raden een uitvaartverzekering af te sluiten.  Een gewone begrafenis met een dure kist, grafconcessie, grafzerk, drukwerk, bloemen, grote koffietafel, mag al snel rekenen op een uitvaartkost van om en bij de 6.000 à 7.000 euro.  Afhankelijk van welke ondernemingen en producten men voorziet.

Is de grafzerk voor een enkel graf of een dubbel graf?  Zijn er bloemen en hoeveel? Welke soort grafkist wordt er gevraagd?  Wordt er een warme maaltijd voorzien en wat wordt er geschonken?  Hoeveel mensen worden er uitgenodigd en hoeveel brieven of rouwprentjes worden er voorzien?  Het zijn allemaal punten die de kosten kunnen bepalen.

Informatie over uitvaartverzekeringen

Foto: ©Christophe Bruyneel

Related Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Close