AsBasisinformatieNieuwsUitvaart

Hoeveel as is er na crematie van een overledene?

Hoeveel as is er over na crematie van een overledene?  Laat ons beginnen bij wat de crematie doet met een overledene.  Crematie, de verbranding van een overleden lichaam, een persoon, gebeurt op zeer hoge temperatuur.

Hoge temperaturen bij crematie doet weefsel verdwijnen

Deze hoge temperatuur zorgt voor de verdamping en verbranding van alle weefsel.  Wat er na crematie overblijft is het skelet, het beendergestel.  Alle andere weefsels zoals onze huid en organen, spieren, is als het ware opgegaan door de hitte.

Ons beendergestel wordt vermalen na crematie

Van ons skelet, ons beendergestel, maakt men dus de as zoals men het ziet wanneer het wordt uitgestrooid.  Het heeft een specifieke kleur.  Het zijn menselijke botten die vermalen werden door een speciale machine.

Het wit-grijze poeder is de as

Wat men uit de crematieoven haalt na crematie, is een menselijk lichaam maar dan enkel de botten.  De vermaling van deze botten of beenderen, zorgen voor het wit-grijze poeder dat we kannen: as.

Drie liter omvat een normale urne

Bij een normale persoon moet men rekenen op een hoeveelheid as tot 3 liter.  De ene persoon heeft aanzienlijk meer as dan de andere persoon.  Dat is normaal, niet iedereen is hetzelfde gebouwd.  Er zijn mensen die heel klein zijn, maar een fors beendergestel hebben.  Daarnaast zijn er mensen die heel groot zijn, maar weinig as opleveren na crematie.

Een normale urne drie liter, maar groter bestaat

Een normale urne is een urne die tot drie liter kan opnemen.  Grotere urnen, wat vaak sierurnen zijn, kunnen tot vier liter opnemen of meer.  Er bestaan zelfs urnen voor paarden, die zijn immens groot, omdat het paard veel botten heeft.

 

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back to top button