BegraafplaatsenNieuws

Ingelmunster voorziet voortaan bijenvriendelijke beplanting op begraafplaats

De gemeente Ingelmunster heeft recentelijk besloten om de begraafplaats in te richten met bijenvriendelijke beplanting. Dit betekent dat er nu bloemen en planten staan die aantrekkelijk zijn voor bijen, zoals lavendel, salie en krokussen. Het doel van deze maatregel is om de biodiversiteit te bevorderen en zo bij te dragen aan het behoud van de bijenpopulatie.  Steeds meer steden en gemeenten investeren in een bijenvriendelijke beplanting of zelfs een bijenhotel zoals enkele districten van Antwerpen op hun begraafplaatsen installeerden.

Insectensoorten en vogels

De keuze voor deze vorm van beplanting is niet alleen goed voor de bijen, maar ook voor andere insectensoorten en vogels. Dit komt omdat er een breed scala aan bloemen en planten wordt gebruikt die elk hun eigen functie hebben. Zo trekken sommige planten vlinders aan terwijl andere weer belangrijk zijn voor hommels of lieveheersbeestjes.

Behoud van biodiversiteit

De gemeente Ingelmunster speelt hiermee in op een groeiende trend onder gemeentes om zich in te zetten voor het behoud van biodiversiteit. In Nederland worden steeds meer initiatieven genomen om steden groener te maken en zo ruimte te bieden aan flora en fauna. Door dit soort maatregelen kunnen we ervoor zorgen dat onze leefomgeving meer in balans komt met de natuur.

Kleurrijke bloemen

Daarnaast draagt het ook nog eens bij aan het verfraaien van de begraafplaats zelf. De kleurrijke bloemen geven de plek namelijk een vrolijke uitstraling en maken het tot een mooie plek om even stil te staan bij dierbaren die zijn overleden.

Al met al is het een mooie stap van de gemeente Ingelmunster om bij te dragen aan het behoud van de biodiversiteit en de bijenpopulatie. Hopelijk zullen er meer gemeentes volgen in hun voorbeeld en zo bijdragen aan een groener en mooier Nederland.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button