BegraafplaatsenNieuws

Columbariummuur stedelijke begraafplaats wordt aangepakt

Columbariummuur stedelijke begraafplaats wordt aangepakt

Het lokaal bestuur van Blankenberge neemt actie om de stedelijke begraafplaats te renoveren en te verbeteren. Een van de projecten die momenteel worden uitgevoerd, betreft de tweede columbariummuur. Als je bloemen of aandenkens bij deze muur hebt geplaatst, is het belangrijk om deze vóór eind augustus weg te halen.

De ruimte voor de columbariummuur zal opnieuw worden ingericht door het verwijderen van stapstenen en bloemperken. Daarvoor in de plaats zullen grasstroken worden aangelegd. Als concessionaris van een graf op deze begraafplaats heb je tot 31 augustus 2023 de tijd om zelf je bloemen en/of aandenkens weg te halen. Na deze datum is het lokaal bestuur verantwoordelijk voor het verwijderen ervan.

Deze renovatie is bedoeld om een meer uniforme uitstraling te creëren op de stedelijke begraafplaats en tegelijkertijd een rustige en serene sfeer te behouden. Door stapstenen en bloemperken te vervangen door grasstroken wordt er gezorgd voor een eenvoudigere en verzorgde look.

Het is begrijpelijk dat het verwijderen van persoonlijke items bij een graf emotioneel kan zijn. Daarom wil het lokaal bestuur iedere concessionaris voldoende tijd geven om dit proces zelf af te handelen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden en indien nodig passende maatregelen te nemen om de bloemen en aandenkens tijdig weg te halen.

De renovatie van de columbariummuur is een positieve stap in het verbeteren van de stedelijke begraafplaats en het behouden van een respectvolle omgeving voor iedereen die hier zijn dierbaren herdenkt. Door samen te werken en begrip te tonen voor deze veranderingen, kunnen we ervoor zorgen dat de begraafplaats een plek blijft waar mensen troost vinden en hun geliefden kunnen eren.

Het lokaal bestuur zal informatie verstrekken aan alle concessionarissen over hoe ze contact kunnen opnemen met betrekking tot het verwijderen van bloemen en aandenkens. Het is belangrijk om deze communicatie goed in de gaten te houden en indien nodig actie te ondernemen.

Al met al is het renoveren van de columbariummuur op de stedelijke begraafplaats in Blankenberge een belangrijke stap naar het behoud van een verzorgde en serene omgeving. Door tijdig je persoonlijke items weg te halen, draag je bij aan dit proces en help je ervoor zorgen dat de begraafplaats een plek blijft waar mensen op gepaste wijze hun dierbaren kunnen herdenken.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button