NieuwsRouwen

Izegemse vzw organiseert allereerste rouwkamp voor volwassenen

Een primeur voor volwassenen.  De Izegemse vzw Rouw en Verlies Vlaanderen houdt momenteel het eerste rouwkamp voor volwassenen.  Men is in het Naamse Vresse-sur-Semois aan het kamp begonnen.

Volgens de vzw is er vraag naar zulke initiatieven.   Eén van de deelneemsters is Lieve Demeyere (64), eveneens uit Izegem. Ruim 40 jaar terug verloor zij op twee jaar tijd haar vader, nichtje en broer. “Ik voel me vaak misbegrepen als ik nu nog over hen praat”, zegt Lieve.

Rouwvakanties voor kinderen en tieners bestaan al langer, maar volwassenen is dat er nog niet.  Daarom dat de vzw Rouw en Verlies Vlaanderen dit vorige zomer lanceerde, om dergelijke kampen nu ook voor volwassenen te organiseren. Want er is vraag naar. “Net omdat je volwassen bent is het alsof je na het heengaan van een dierbare vlugger met het leven moet doorgaan.

Niets is echter minder waar, want vaak barsten het verdriet, het gemis en de pijn pas later los en dan heb je uitgestelde rouw. De meeste volwassenen krijgen later hun weerbots en tegen dan is er meestal geen begrip meer van anderen omdat het ‘immers al zo lang geleden is’”, vertelde rouwconsulente Mieke Deltomme ons in augustus vorig jaar.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Het Laatste Nieuws

Related Articles

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button