ArchiefNieuws

Komt de as van overledenen door elkaar bij een crematie?

Komt de as van overledenen door elkaar bij een crematie?

Door het moderne systeem van de huidige crematoria, kan het niet dat er as vermengd wordt na crematie.  Wanneer een kist in de oven geschoven wordt duur het ongeveer een anderhalf uur alvorens de crematie voltooid is.  De personen die in het crematorium werken kunnen op elk ogenblik de crematie volgen en zullen op het juiste moment de oven ruimen.

Wat na de crematie overblijft is het beendergestel van de overledene en eventuele prothesen en metalen voorwerpen van de kist.  De stoffelijke resten worden samen met het identificatiesteentje in de aslade geschoven.  Dit doet men aan de hand van een lange metalen staaf die alle resten zorgvuldig in de aslade duwt.  Na deze handeling komt er ook nog een harde metalen borstel die alle kleinere asdeeltjes in de aslade duwt.

Dit wordt na elke crematie op deze manier uitgevoerd.  As van andere overledene in de urne krijgen is dus nagenoeg niet van toepassing.  Elke crematie eindigt me onmiddellijke ruiming van de crematieoven.

Gerelateerde onderwerpen

Reacties

  1. Goed om te weten dat er een identificatiesteentje wordt gebruikt. Dit zal veel angst wegnemen bij de nabestaanden. Het is belangrijk om te weten wat er met je dierbare gebeurd na het overlijden en hoe een crematie in zijn werk gaat, dit is belangrijk voor het rouwproces.

  2. Goede bijdrage over het onderwerp crematie. Het is goed te weten dat de as van de overledene niet kan worden vermengd, aangezien de oven na elke crematie goed wordt gereinigd. Ik ben nu ook mijn uitvaartwensen aan het maken, dus ik ben mijn verschillende opties aan het onderzoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button