BegraafplaatsenNieuws

Komt er straks camerabewaking op de begraafplaats van Aalst?

De stad Aalst overweegt op te treden tegen het vandalisme nadat zondag het graf van carnavalskeizer Kamiel Sergant werd beschadigd. De Schepen van Bevolking, Caroline De Meerleer (N-VA), heeft gezegd dat een camera een van de maatregelen kan zijn om verdere schade te voorkomen.

Een schok voor velen

Het vandalisme komt als een schok voor velen in de gemeenschap, die diep bedroefd zijn door de beschadiging van zo’n belangrijke figuur uit de Aalsterse geschiedenis. Volgens de burgemeester van Aalst “was Kamiel Sergant een bekende en geliefd figuur voor onze stad en moet zijn nagedachtenis worden gerespecteerd en beschermd”.

Camera’s op kwetsbare locaties

De beschadiging van de grafsteen van Kamiel Sergant staat niet op zichzelf; de afgelopen weken zijn ook andere bekende graven beklad.  De stad bekijkt nu manieren om deze sites te beschermen tegen toekomstig vandalisme. Een optie die wordt overwogen is het installeren van een camera op de plaats van de grafsteen van Kamiel Sergant en andere kwetsbare locaties.

Een oproep aan de burgers

Zo kunnen de autoriteiten verdachte activiteiten in de gaten houden en indien nodig snel ingrijpen. Schepen De Meerleer heeft gezegd dat deze maatregel binnenkort kan worden uitgevoerd om deze belangrijke monumenten te beschermen tegen verdere schade. Bovendien heeft het stadsbestuur de burgers opgeroepen waakzaam te blijven en elk verdacht gedrag dat zij in de buurt van deze monumenten of begraafplaatsen waarnemen onmiddellijk aan de politie te melden.

Voor de toekomstige generaties

Zij moedigen de burgers ook aan deel te nemen aan activiteiten om deze plaatsen te onderhouden en te beschermen tegen vandalen. Het is duidelijk dat het stadsbestuur deze zaak zeer ernstig neemt en alles in het werk zal stellen om ervoor te zorgen dat deze plaatsen naar behoren worden beschermd, zodat toekomstige generaties het belang ervan kunnen waarderen en hun nalatenschap kunnen respecteren zonder bang te hoeven zijn voor vandalisme of vernieling.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button