Koninklijke CrypteNieuws

Koninklijke Crypte opengesteld voor 30 jaar overlijden koning Boudewijn

Koninklijke Crypte opengesteld voor 30 jaar overlijden koning Boudewijn

Op maandag 31 juli markeert een belangrijke mijlpaal in de geschiedenis van België. Het is namelijk precies dertig jaar geleden dat koning Boudewijn ons ontviel. Ter herdenking van deze dag zal de Koninklijke Crypte, waar het praalgraf van koning Boudewijn en koningin Fabiola zich bevindt, toegankelijk zijn voor het publiek. Dit bijzondere evenement is georganiseerd door het Koninklijk Paleis.

Boudewijn 30 jaar geleden overleden

Op 31 juli 1993 overleed koning Boudewijn op de leeftijd van 62 jaar als gevolg van een hartstilstand. Om zijn nalatenschap te eren en het publiek de kans te geven om eer te bewijzen aan deze geliefde vorst, zal de Koninklijke Crypte die dag vrij toegankelijk zijn. De crypte is de laatste rustplaats voor alle Belgische vorsten en hun echtgenotes, evenals enkele andere leden van de koninklijke familie.

Naast het praalgraf van koning Boudewijn en koningin Fabiola kunnen bezoekers ook andere indrukwekkende monumenten bewonderen in de crypte. Zo vind je er onder meer het praalgraf van koning Leopold I en zijn tweede vrouw koningin Louise Marie, evenals het praalgraf van Leopold III met Astrid van Zweden en Lilian Baels, en dat van Albert I en Elisabeth in Beieren.

In Laken

De Koninklijke Crypte bevindt zich in de Onze-Lieve-Vrouwkerk van Laken, tussen het Koninklijk Domein en de Begraafplaats van Laken. Normaal gesproken is de crypte ongeveer één dag per maand open voor publiek. Dit jaar kunnen bezoekers na 31 juli de crypte nog betreden op 29 augustus, 25 september, 1 oktober, 1 en 15 november, en 5 december. De openingstijden zijn telkens tussen 14:00 en 17:00 uur.

Dit evenement biedt een unieke gelegenheid om meer te leren over de rijke geschiedenis van België en om eer te betonen aan koning Boudewijn, die een belangrijke rol heeft gespeeld in het land. Of je nu een geschiedenisfanaat bent of gewoon geïnteresseerd bent in het koningshuis, een bezoek aan de Koninklijke Crypte is zeker de moeite waard. Mis deze kans niet om deze historische locatie te verkennen en je respect te tonen aan koning Boudewijn en zijn nalatenschap.

Gerelateerde onderwerpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button